guldglans

Om fotoutmaningen

Fotoutmaningen vill inspirera dig att utveckla ditt fotograferande. Alltså mer en utmaning för dig själv än en tävling. Och ett bra sätt att bli inspirerad av andras foton och samtidigt få och ge bildfeedback så fotolusten ökar ännu mer.

Totalt ska man ta 365 eller 180 bilder under året, fritt tolkat från utmaningens temalista, men man behöver inte ta en bild om dagen. Vill man pausa en månad och sedan ta 20 bilder på samma dag går det utmärkt. 52 av bilderna (helfart) kan man också skapa ett eget tema för, eller 26 om man deltar på halvfart, vilket är en nyhet från 2019. De krångligaste temana att lösa kan du alltså ersätta med egna idéer, och dessa har sedan chansen att bli teman på nästa års lista. I november varje år ser administratörerna genom alla deltagares Egna teman och väljer ut orden för nästa år.

En del fotar med mobilen, för att fånga ögonblick. Andra bearbetar bilderna och fotar bara med systemkameran. Deltagarna besöker under hela året varandras bloggar för att kommentera varandras bilder och ge konstruktiv feedback. Du som bloggbesökare får gärna göra det också!

Så här fungerar namnen på blogginläggen 2017 och framåt:

Temanr, Bildens namn, bild x av 365 hittills publicerade i år.  Ju närmare 365 desto närmare klar alltså 🙂

Så här skrevs namnen på blogginläggen för 2015:

Bild 103/365 Bildens namn  (tema 29).

Ovan betyder att det är min 103:e bild i den pågående utmaningen, av 365 totalt för året. Bildens namn = temats namn och inom parentes står temats nr på temalistan.

Årets Fotoutmaning är den femte i ordningen. Den är gratis och sköts ideellt. På utmaningens hemsida hittar du utvalda bilder från deltagarna och även olika fotolektioner. Och såklart en länklista till alla duktiga fotografer som är med i år.
Titta och njut!

/CanonNettan

Så här skrevs blogginläggens namn 2014:

”319: Trappa (1/365)”   =  tema 319: Trappa (1/365 = publiceringsbild 1 av de 365).  Det var lite krångligare att förstå för bloggtittare som inte deltar i Fotoutmaningen, så därför har jag bytt stil 2015.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.