Om mig

Anette Bargel
Foto Caroline Henriksson, med min kamera … därav snöret 🙂

Jag är med i Fotoutmaningen igen för 2018, eftersom den gör mig inspirerad, jag gillar gemenskapen och jag utvecklas av fotograferandet och alla deltagarnas foton.

Jag ser fram emot ett roligt fotoår tillsammans med er deltagare och mina bloggbesökare.

Jag deltar för att utvecklas så kom gärna med konstruktiva kommentarer om känslan du får av bilden, bildvinkel, komposition, skärpepunkt, beskärning eller efterredigering. Det uppskattar jag. Era kommentarer om hur bilden kunde gjorts bättre gör mig till en bättre fotograf 🙂

Till vardags sitter jag framför datorn och på fritiden ofta i kajaken eller så dyker jag. Hemmahamn är Lysekil i Bohuslän.

Jag fotograferar med en Canon 7D, en kamera jag verkligen trivs med och som känns intuitiv för mig. 2014 fotade jag fortfarande med min förra kamera, en Nikon40 (som jag aldrig blev vän med), därav mitt bloggnamn NikonNettan.

Välkommen att ta en titt.

Vänliga hälsningar / Anette Bargel, med fotonamnet NikonNettan.

Så här skrev jag för 2014:

Idag är det den 28 juni och jag har bestämt mig för att gå med i Fotoutmaningen 2014. Att börja ”i halvtid” ger lite extra krydda. Jag gör detta för att utveckla min kreativitet och ge den en knuff framåt. Dessutom vill jag bli bättre på min kamera och dess inställningar.  Jag lyckades gå i mål!  I juli publicerade jag över 100 bilder och i december blev det nästan lika många.

Det finns en längtan i mig att få fotografera mera och ha en daglig utmaning att fotografera med ett givet tema, som innebär motiv som går utanför mina vanliga ramar. Denna längtan har dykt upp ett antal gånger i år … men ”ett-foto-om-dagen”-utmaningarna mäktar jag inte med. Därför föll jag direkt när jag fick syn på denna variant av fotoutmaning. Här är det 365 foton på ett år som gäller, så en kreativ dag kan ge flera bilder … och bra övning för ögat.

9 reaktioner på ”Om mig

 1. Hej – trevligt att prata med dig på perrongen – fina bilder – min man Johan tycker också om att fotografera. Hälsningar Kerstin Wennberg

 2. Hej Kerstin, det var trevligt att prata med er! Och tack för berömmet. Det kommer nog någon perrongbild också så småningom. Ha det gott där uppe i Sthlm och njut av den fina hösten. Kram från Anette

 3. Hej,

  Nu är vi några foto”nördar” som börjar planera för en fotohelg i din hemtrakter. Tanken är att försöka hitta fina ställen ungefär mellan Oslo och Göteborg. Har du några bra förslag? Gärna på boende också, typ vandrarhem för att hålla nere kostnaden lite. Maila mig gärna på hogberganna@telia.com

  Hälsningar Anna

  1. Hej Leya! Ingen knapp eftersom bloggen inte ligger hos wordpress.com. Men vist går det att följa: Klicka på kugghjulet bakom ”bloggar jag följer” i din wordpress.com. Då får du upp edit-vyn för bloggar du följer. I det tomma fältet ”lägg till blogg” kan du lägga till urlen till min startsida och klicka ”follow” så följer du mig 🙂

 4. Jag är ledig ett tag nu och vill försöka vara mer aktiv i att läsa fina bloggar också…Hur följer jag dig? Ingen knapp?
  Sen är jag övertygad om att jag såg en kommentar angående fotoboken – men den är borta! Jag skulle svara på den, men då kunde jag inte hitta den!

 5. Hej jag bor på ”fel” sida av landet och bär på en ständig längtan västerut. Så varje sommar återvänder jag – till klippor, hav och natur.
  Häromdagen var jag i Lysekil och på Grand Hotell såg jag en bild som flyttade in i mig. Det var ditt foto ”stjärnkväll” som jag nu letat upp och hittat till dig. Fantastiska bilder! Men just denna…. Kan man köpa dina bilder? För då ska jag önska mig den i 60års present!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.