Anmäld för 2015

Hej!

Fotoutmaningen 2015För cirka två veckor sedan anmälde jag mig till Fotoutmaningen 2015. Japp, jag fortsätter med fotoutmaningen för jag har utvecklats massor som fotograf under 2014.
Vill du också vara med? Anmäl dig då redan nu här.

Jag ser fram emot ett ännu mer utvecklande 2015 :), inte minst för att jag är med hela året istället för bara halva som jag är i år (2014). Mer tid till att förfina motiven och mer tid till att utveckla fotoögat. Framför allt innebär ett nytt år fler besök från de andra deltagarna och dialogen om bilderna är värd lika mycket för utvecklingen som själva fotograferandet. Minst!  Det ger också mer tid att besöka de andra deltagarnas bloggar för inspiration och dialog. Så många underbara foton Fotoutmaningen bidrar med under ett år! De ger verkligen inspiration till att fotografera och att prova nya saker med kameran.  På bloggarna snappar man också upp många tips. Dels om teknik och efterbearbetning, dels om fina resmål, livsfilosofi och andra trevligheter.

Under 2015 kommer jag att lägga till en sektion ”fotosnack” på min blogg för att öka möjligheten till dialog om fotografering ytterligare. Där kommer jag att skriva mina fototankar och undringar, allteftersom de dyker upp under mina fotostunder.  Tankar som flera av ni andra deltagare säkert också har – så kan vi dela tankarna med varann, och lära av varann. Jag kommer att dela med mig av misslyckade foton och bra fotograferingstips jag får allteftersom. Till exempel var jag nyligen på ett föredrag om mörkerfotografering – hur bra som helst! Därifrån kommer det några handfasta tips.

15 tankar kring ”Anmäld för 2015

  1. Klart du ska vara med Eva. Är så kul att njuta av din kreativitet och att se foton från ”hemmavid” tagna med någon annans blick. 🙂

 1. Det känns verkligen trevligt att du är med nästa år också. Jag är imponerad hur du har lyckats komma ifatt så bra, med tanke på att du startade när halva året gått. Gillar din idé om sektionen ”fotosnack”. Kanske jag också gör något liknande. En slags reflektionsyta om fotograferande och det man lär sig av att vara med. Alla små tips som man får och all inspiration. Tack för alla konstruktiva synpunkter och tack för det du skrev om fotoöga och utveckling. Det värmde massor! 🙂

  1. Tack Helena och dito! Du har sett mailet jag skickade som svar … självklart är det bara roligt om fler får lust att starta en sektion Fotosnack – då inspirerar vi deltagare varann ännu mer. Dessutom kanske vi lockar in andra fotointresserade också. Vore kul om vi lockar in fler till Fotoutmaningen.

 2. Kul att du är med nästa år. Det är roligt att få och ge kommentarer vad man lär sig på det! Är detta en WP blogg? Jag hittar inte +följa knappen här hos dig , det är lindrigt att få in bloggarna på följa ” rollern” . Blogspot har jag inte fått in i år på samma sätt, bara bilderna men inte att kunna skriva direkt utan jag har gått in på deras då jag skrivit hos dem. Finns säkert något bra knep på det, men jag kanske lär mig det

  1. Hej Eva! Intressant att läsa din kommentar, där lärde jag mig nytt. Har funderat på hur ni hinner besöka så många. Smidig metod att kunna skriva på ”hemmaplan”. Min blogg är en wp-blogg. Men inte en wp.com-blogg, utan på annan server med egen domän. Därför finns ingen följaknapp. Däremot finns rss, så om du använder gratis rss-läsare (en funktion som listar alla bloggar du följer i ett personligt flöde och då visar dig var nytt publicerats) vet du när något publicerats. Men jag tror det blir klick för att kunna kommentera …
   Förresten: du kan hämta in valfri blogg att visas på din egen genom att lägga till den i rss-widgeten.

    1. Jag har hittat mer info, i wp-hjälpen, så det kan bli ännu smidigare! Jag skriver ett inlägg om detta i helgen.

 3. Hej,

  Vilken bra idé med en Fotosnacks-sida! Hoppas att du tycker att det är ok att jag lånar den idéen till min egen hemsida.

  Du ställde en fråga om mina inställningar vid fotografering av vågor på ett av mina inlägg på 365-foton. Jag lägger under dagen ut svar på det under Fotosnack på min hemsida.

  Hälsningar Anna H

  1. Absolut Anna, bara kul! Du har redan fina tänkatexter hos dig så jag gissar att det blir prat om själva fotona på den sektionen hos dig 🙂 Jag ska själv komma igång med skrivandet. Har flera texter uttänkta – ska ju bara göras också. Det är så lätt att njuta av bilder istället 😉 Ser fram emot att läsa ditt svar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.