Bälg 336/365 (tema 38)

bälg i trä

En bild jag testat exponeringsredigering på, som övning. Motivet hade stora ljusskillnader så här gjorde jag en exponering där det mörka var rättexponerat, och en bild där ljusmätaren mätte det ljusa (men inte 100 % bra, den blev fortfarande lite överexponerad i det ljusa). Båda med stativ så att motivet blir exakt samma, och raw. Sen lade jag ihop exponeringarna i Lightroom,  med HDR-funktionen. Sen har jag bearbetat det ljusaste partiet ytterligare. Mitt första intryck i lightroom blir ändå att partiet är lite för ljust, men vid publicering blev den lite mörkare och funkar nog? Ett av målen 2016 är att bli mer vän med exponeringskompensationen i kameran.

2 tankar kring ”Bälg 336/365 (tema 38)

    1. Tack…. underskatta aldrig Lightroom och de tekniska räddningar programmet kan utföra 🙂 Målet för 2016 är att kunna ställa in rätt redan i kameran även på knepiga ljussituationer. Där får jag inte till det alla ggr (ens efter flera försök) och det är lätt att bli lat – ”det fixar jag i LR”. Men utbränt är utbränt i alla program 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.