Blodmåne 255/365 (eget)

Blodmåne Bohuslän Lysekil Foto Anette Bargel

Det var tungt att gå upp kl. 3 – tills jag kom ut på uteplatsen och såg denna! Häftigt att få uppleva denna måne, helt klart värt halva natten. Som bonus blev det frukost på klipporna medan solen gick upp. Eget tema 28.

Tamron 18-200 mm, ej beskuren. Iso 3200, 200 mm, f8, 1,6 sek.  (en av många inställningar jag provade). Bilden är brusreducerad i Lightroom, och stjärnorna har jag markerat och sedan förstärkt högdagrar och vita på … annars är bilden rakt ur kameran 🙂

13 tankar kring ”Blodmåne 255/365 (eget)

  1. Magiskt var ordet, vacker färg och helt perfekt skärpa! Stjärnorna var värda det extra jobbet som du la ner!! Vackert!
    19 år till nästa gång gör att det kan bli svårt att klara temat!

    1. Tack Lotta! Ja, temamässigt hade det varit smartare att kalla det Himlafenomen, men jag kunde inte låta bli 🙂

    1. Tack! Jag testade massor av olika inställningar och flera blev bra. skärpan hade jag tur med, hade ställt in den innan månen blev röd och kunde fortsätta med den.

  2. Fin skärpa, betydligt bättre än vad jag lyckades med… Tror att du var mer förberedd, jag gick upp tio min innan total förmörkelse och hoppades på det bästa. Det gick väl sådär med mina bilder. 🙂

    1. Ja, jag råkade komma ut precis som den började och satt och njöt därefter. Tur för mig, för jag hann ställa skärpan medan månen hade mkt ljus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.