Kula 18/365 (tema 158)

Fullmåne

Som en kula hängde den där på himlen utanför arbetsrummet, för några kvällar sen, och vandrade sakta uppåt … Den gick inte att motstå! Måste ju prova i alla fall. Ut på balkongen med stativet och ta första bilden på fullmåne någonsin. Hmm, helt utbränd måne. Efter några försök googlade jag ”fotografera fullmåne inställningar” och hittade fina tips. Kolla in inspirationsmånen i ena inlägget på länken! Ner med iso, fota med lite olika tider. Ja, den bilden kan funka efter rejäl beskärning för att komma närmare. Jag gillar kratern i botten av månen som ger apelsinkänsla. Varför fotot inte blir helt skarp på månens yta vet jag inte. Några tips?
F8, 1/500 sek, iso200, skärpepunkt på kanten av månen, självutlösarknappen, inzoomat till 200 mm och beskuren mycket.

Blev f.ö. sugen på:

 • att reka fram en bra plats att fotografera månen vid uppgång – nära och i dagsljus.
 • fotoresan till Florens på länk 1.

23 tankar kring ”Kula 18/365 (tema 158)

 1. Wow snyggt. 200 mm ? Blev det så här fint & nära. Jag provade också på 200 … men kom inte så här nära och fint. Måste testa igen.

 2. Hej och välkommen igång!
  Vi administratörer gör en liten besöksrunda för att se så att allt funkar som det ska på alla bloggar.
  Ser bra ut hos dig, utom att 365-loggan inte fungerar. Den som ligger längst ner leder ingen vart, så länka den till 365 fotos huvudsida. Det vore också bra om du flyttade upp den på sidan.
  Lycka till med fotograferandet!
  Janicke, Admin.

  1. Du, det gick lite för fort när jag kommenterade sist, märker jag. Du har ju loggan, som fungerar, längst ner i din footer. Jag klickade på en längre upp, och det är den som inte leder nånstans.
   Har du lust att flytta den länkade loggan längre upp på sidan vore det bra.
   Förlåt min virrighet …
   Janicke / Adm.

   1. Tack för titten. Ok jag ska se på det 🙂 Loggorna lägger där nere då jag tills nyligen inte hade en högerkolumn. Jag har glömt att flytta upp den.

 3. Det var en fiffig tolkning på temat. Helt rätt, det gick inte att motstå den månen för några dagar sedan. Det är verkligen roligt att experimentera med kameran och hitta rätt inställningar. Vad skulle man göra utan Google 😉

 4. Så fin kula som hänger där utanför ditt fönster:=) Fint fångat. Månen kan vara lite svår att fånga men du har lyckats bra tycker jag. Stilrent och fint.

 5. Tackar allesammans för fina kommentarer. Anna, utan Google skulle man få leta efter svaren mkt längre 😉

 6. Jag tycker du fått till månen riktigt snyggt, och tack för länktipsen. Jag försökte också fotografera fullmånen sist, men det blev inte alls bra. Nytt försök nästa gång det är dags och inte är molnigt.

 7. Jättefint fångat! Jag fotade månen vid flera tillfällen ifjol och tycker det är lätt att den blir för ljus, så kratrarna inte syns… Måste också kolla din länk och tackar på förhand. 🙂

  1. Kul att länkarna är till glädje. Jag ser fram emot många fina månbilder hos er under året 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.