Vedervärdigt 330/365 (tema 342)

Holocaust monument miami

Håll i er nu! Vedervärdigt enligt mig, och inte blev det bättre av att någon skrek Heil ute på gatan flera gånger (!!!) här hemma medan jag redigerade bilderna. Bilden och bonusbilderna är från ett minnesmonument i Miami, vilket var väldigt vackert och stämningsfullt. När det skapades gjordes arkitekturen för att påminna om känslan att vandra in till gaskammaren – gången man går ner till rundeln och väl där har man ingenstans att ta vägen, trots försök att ta sig ut … Enda öppningarna fanns i taket och de sträckte man sig mot. Öppningarna var för gasen. ..
Djävulskt uttänkt.

Längs gången i Miami fanns skyltar med olika koncentrationslägers namn och på vägen tillbaka upp längs gången fanns ett solinsläpp som skapade en stjärna och böne-plats.
(Klicka på bilderna nedan för att se i större format)

10 tankar kring ”Vedervärdigt 330/365 (tema 342)

 1. Vedervärdigt absolut…. bästa tolkningen av temat.
  Platser som hjälper oss att inte glömma behövs verkligen, känns väldigt aktuellt idag!
  Skickligt gjort av konstnär och arkitekt och mycket snyggt fotat av dig! Det var intressant att få del av detta Tack!

  1. Tack Åsa och Britt! Det var tur att platsen var vacker och efter rundeln fridfull, annars hade det blivit för tungt. Man gick därifrån stärkt och bestämd på ngt sätt, att detta inte får upprepas igen.

 2. Så otroligt viktigt att dessa mörka händelser inte glöms bort! Utvecklingen bland vissa i samhället gör mig så beklämd, var är medmänskligheten och empatin?

 3. Du har verkligen prickat in en av de mest vedervärdiga händelser mänskligheten har upplevt och jag håller bara tummarna att det inte upprepar sig igen. Ryser när jag ser att högerextrema partier blir starkare för var dag som går…
  Fint fotat och skulpterat/skapat av den som har gjort det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.