Färdmedel 27/365 (tema 91)

Gullmarsfärjan Lysekil

Gullmarsfärjan är ett färdmedel som Lysekilare ofta använder. Gullmarsleden är den färjeled i landet som har största andelen tunga transporter. Bland annat kör de flesta tankbilar som hämtat last vid raffinaderiet den här vägen.

Färdmedel: se Transportmedel –> är ett tekniskt system för transport av passagerare och/eller gods.  Synonyma begrepp är fortskaffningsmedel, fordon (vanligen landgående) och farkost (vanligen sjögående eller flygande).

12 tankar kring ”Färdmedel 27/365 (tema 91)

  1. Mörkerfoto är bland det roligaste som finns i min fotovärld. Det ska vara rätt förutsättningar och spännande motiv. Jättefin bild och fina färger i mörkret. Snyggt helt enkelt!

    1. Tack Anne-Lie! Jag njuter av dina vinterbilder och ser fram emot att se mörkerbilder hos dig framöver.

  2. Snygg bild. Mörk men inte för mörk. Intressant med olika fordon och vacker med blänket från vatten!!

    1. Hej Linnéa. Nej, denna tog jag på frihand. Ställde in tiden på 1/100 och satte skärpan där bilarnas strålkastare lyser längst fram på färjan och försökte vara stadig på handen. Ljuset räckte rätt bra med iso 1600 (max på min kamera). Bländare max öppen; 4,2. ”Hemligheten” är alltså att öka iso-talet för att få bra tid nog för att bilden ska bli stadig. (Och hoppas den inte blir kornig som den kan bli på väldigt höga iso)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.